Met een frisse blik door je interieur!

Het is voorjaar!

Ook al komt de wel zeer frisse lucht buiten nu vanuit de richting Noordpool, we hebben afgelopen week toch echt al voor de eerste keer buiten gegeten.  Zo wisselend als de temperatuur, zo gestaag laat de natuur zien dat het lente is.

 

Het mooie van de lente vind ik de frisheid die overal de bleekheid van de winter laat verdwijnen. Er hangt ‘verandering’ in de lucht. De natuur die met nieuwe energie al haar kleuren weer laat zien. Niet voor niets was vroeger het voorjaar de tijd voor de grote schoonmaak.  De tijd waarin het stof van de winter uit het huis geveegd werd en de ramen opengegooid werden voor de nodige frisse lucht.

Het voorjaar geeft nieuwe energie én inspiratie voor verandering. Het is de tijd om met een frisse blik om je heen te kijken. Zet je lente bril op en kijk eens naar je interieur.

Ook ik ben met mijn frisse blik door mijn huis gegaan. Ik ben gewoon gaan zitten in mijn woonkamer en heb de omgeving rustig op me in laten werken. Gewoon rondgekeken maar wel met de juiste bril op.

Wat zou ik nu graag anders willen, vroeg ik me af. Die kleur op die muur; is dat nog wat ik wil? Wil ik de zithoek in deze opstelling om de houtkachel   heen? Hoe lang wil ik nu eigenlijk al die stoel op een andere plek zetten? Hoe krijg ik weer frisheid in huis? En hoe kan ik ook in mijn huis weer nieuwe lente-energie krijgen?

Het is niet voor niets dat ik juist in het voorjaar veel vragen krijg over veranderingen die mensen in en om hun huis willen. Of het nu een nieuwe keuken is, een fijne werkplek aan huis of een kleurenplan. De mood voor verandering hangt gewoon in de lucht. Dus laat je inspireren en kijk eens rond in je interieur, is het nog waar je je lekker in voelt?

 

Hier nog wat tips:

- Laat je vooral inspireren! Er is zoveel te vinden aan beelden waar je je inspiratie uit kunt halen.

- Stel je zelf de vraag: van welke kleur word ik blij?

- Durf een kleur toe te passen in je huis. Alleen het feit dat je het lef hebt een nieuwe kleur in je huis te brengen geeft al nieuwe energie. Begin bij een muur, bijvoorbeeld de gang, en bedenk: het kan altijd weer over geschilderd worden.

- En in plaats van binnen, is buiten nu ook de plek om lef te hebben met kleur!

 

Wil je meer advies over wat je kan veranderen in je huis?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag verder!