Gezinshuis met unieke sfeer!

Voor een levendig gezin met 4 kinderen is een huis verbouwd en ingericht.

De belangrijkste wens van de opdrachtgevers was deze jaren-70 woning te vertalen in een modern, licht- en ruimtelijk gezinshuis in eigenstijl. Dichte en smalle deuren gaven de oorspronkelijke woning een gesloten en naar binnen gerichte sfeer. Door de binnendeuren te vergroten en te vervangen door stalen profieldeuren met veel glas zijn de verschillende ruimtes met elkaar verbonden. Het resultaat is ruime, eigentijdse woning waar geleefd kan worden met veel licht waardoor ook het contact met de ruime tuin hersteld is. 

Voor de inrichting lag de inspiratie in de vele reizen die het gezin maakt. Met name de reizen naar Zuid-Afrika hebben geleid tot een kleurrijk interieur.

Klik op onderstaande foto's voor een grotere afbeelding.

JIB06780C-web
JIB06796-web
JIB06805-web
JIB06825C-web
JIB06836-web
JIB06850-web
JIB06870-web
JIB06875-web

Project info


Vraag: een licht- en ruimtelijk gezinshuis waar geleefd kan worden.

Opdrachtgever: gezin
Concept: Ruimte en Licht!


Programma van eisen:

  • Optimaal gebruik daglicht
  • Ruimte om te leven
  • Functionele inrichting
  • Kleurrijk


Ontwerp & realisatie: 2017-2018


I.s.m. Jaluzzi meubelmakers en Kris Krijnen Interieurtextiel


Fotografie: Studio Nijkerk

 

Hoe ervaarden de opdrachtgevers de samenwerking en het resultaat :

"we hadden snel een klik met Mieke. Ze begreep wat we wilden en kwam met goede ideeën en een actieplan.
In de eerste fase van de verbouwing heeft ze met het kleuren- en verlichtingsplan de kamers sfeer gegeven, de meubels helpen kiezen en de stalen binnendeuren ontworpen en laten uitvoeren. Ze heeft het hele interieur gemaakt tot een leefbaar en eigentijds huis helemaal in één stijl èn wat helemaal van ons voelt. Het is een eenheid geworden waardoor we ons op allemaal op ons gemak voelen.
Ik kan Mieke sterk aanbevelen, ze is een fijn persoon om mee te werken, prettig om mee te sparren, waarbij ze je eigen stijl in ere houdt, ze voelt goed aan wat je wilt en wat bij past. Door het maken van een voorselectie (qua kleur, armatuur of meubelstuk), hoef je zelf niet alle opties en mogelijkheden door. 
Na 2 jaar heeft zij ook geholpen met de verbouwing van de keuken; de indeling, het materiaal etc. en heeft zij deze grote verbouwing begeleid."