Druk deze pagina af

Stijlvol nieuw interieur

De opdrachtgevers, bewoners van een jaren-20 woning,  kwamen met de wens voor een geheel nieuw interieur. 

De kinderen waren al geruime tijd het huis uit en het was voor hen de hoogste tijd de woonkamer weer helemaal naar hun smaak in te richten. De kamer was echt toe aan een face-lift en is van boven tot onder onder handen genomen. De muren zijn geschilderd in een mooie warme kleur, de vloer is geschuurd en voor de ramen zijn nieuwe gordijnen gekomen. 

Een rond kleed op de vloer zorgt voor de verbinding tussen alle nieuwe meubels en de bijzondere kleurencombinaties maakt het tot een smaakvol geheel. Voor de ruimtelijkheid is gekozen voor bijzettafeltjes. Het kleine wanddressoir van notenhout is op maat gemaakt en geeft evenwicht aan de kamer. Het schilderij hebben de opdrachtgevers als finishing touch bij het ontwerp uitgezocht.

 

 

 

Project info

Vraag: Een geheel nieuw interieur van de woonkamer!

Opdrachtgever: particulier
Gebruiker: echtpaar
Concept: Stijlvol en warm

Programma van Eisen:

  • ruimtelijk interieur
  • kleurenplan met warme kleuren
  • nieuw meubilair
  • lichtplan
  • nieuwe raambekleding

Ontwerp & realisatie: 2016

 De opdrachtgevers Jos en Adriaan, over de samenwerking en het resultaat:

' Mieke heeft onze wensen goed vertaald naar voorstellen, zowel voor de indeling van de kamer als voor de meubels en materialen. Ze kwam met smaakvol kleuradvies, wat heel fijn was, want meestal kom je zelf niet verder dan te kiezen wat je al hebt. Met een frisse blik kwam ze met verschillende voorstellen waar we uit gekozen hebben. Fijn om ook niet alle winkels af te hoeven om een keuze te moeten maken uit 1000 mogelijkheden. Mieke heeft contact met vakmensen voor de uitvoering van het plan die ook echt vakwerk geleverd hebben.

Het eindresultaat is een prachtige nieuwe zitkamer, precies waar we op gehoopt hadden, waar het heerlijk toeven is. De kleuren zijn mooi op elkaar afgestemd zodat de kamer nu een geheel is, met als verrassend element de Orange Slice stoel van Artifort in een spannende paarse kleur als statement. We krijgen veel positieve reacties, niet dat je het daar voor doet, maar toch leuk om te horen. We hebben het gevoel dat het nu helemaal 'af' is en zijn er erg blij mee.'

 

Raambekleding: Interieurtextiel Kris Krijnen
Maatwerk wandmeubel: Jalou'zzi Meubelmakers