Je huis heeft veel invloed op hoe je functioneert en hoe je je voelt.
Ken je dat vage gevoel dat je je niet helemaal lekker voelt in je eigen huis maar niet kan duiden waar het ‘m in zit? Of  weet je wel wat je anders zou willen maar weet niet hoe je het voor elkaar kan krijgen?

Mieke van Pijpen interieur-architectuur creëert woon- en werkruimtes afgestemd op wie jij bent en hoe je wilt leven en werken.

Wanneer die omgeving past bij je identiteit en leefstijl zul je je prettiger voelen. Je voelt je beter op je gemak, bent meer ontspannen en ervaart minder stress.

 “Het verhaal van mijn klanten vormt altijd het uitgangspunt van mijn ontwerpen. Alleen zo kan ik ervoor zorgen hun nieuwe interieur precies past bij wie ze zijn en hoe ze willen wonen" 

Voor Mieke van Pijpen interieur-architectuur vormt de communicatie met de klant de basis van het succes.  In de eerste fase van de samenwerking wordt uitgebreid stil gestaan bij wie de klant is, hoe zij willen leven en wonen en wat hun behoeftes en wensen zijn. Pas als dat goed in kaart gebracht is, is er voldoende informatie om het ontwerpproces in te gaan. Het gaat altijd om een uniek ontwerp waar de opdrachtgever zich in herkent.
Met deze persoonlijke werkwijze heeft Mieke in de loop van de vele jaren dat zij als interieur- professional werkt veel succes en waardering van klanten gekregen.


Een opdrachtgever na de verbouwing van hun zolder tot slaapkamer


"Wat ons erg in Mieke aansprak is dat ze zich in onze leefwereld kon verplaatsen zodat het resultaat van de verbouwing goed aansluit bij onze sfeer en wensen. Ze heeft de verbouwing intensief begeleid, waarbij haar ervaring en deskundigheid van grote waarde was." 


Mieke van Pijpen Interieur-Architectuur in Utrecht is in 2003 van start gegaan als Mieke van Pijpen Interieuradvies. Na een onderwijscarrière, begint ze in dat jaar haar eigen ontwerpbureau. Zowel voor particuliere als zakelijke opdrachtgevers ontwerpt en realiseert zij interieurs die zich kenmerken door een intrigerende balans tussen functionaliteit en esthetiek en passend bij de identiteit van de opdrachtgever.
In 2013 studeert zij af als Master of Interior Architecture (MIA) aan de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) in Utrecht en veranderd, als geregistreerd interieur-architect de naam van haar bureau in Mieke van Pijpen interieur-architectuur
Lesgeven blijft haar inspireren en haar professionaliteit versterken. Tot 2020 blijft zij verbonden aan verschillende opleidingsinstituten binnen de interieurbranche.