Voor mij als interieur-architect begint mijn werk bij jou:

‘jouw verhaal vormt de basis van mijn ontwerp voor jouw nieuwe interieur.'


Je huis heeft veel invloed op hoe je functioneert en hoe je je voelt. Ken je dat vage gevoel dat je je niet helemaal lekker voelt in je eigen huis maar niet kan duiden waar het ‘m in zit? Of  weet je wel wat je anders zou willen maar weet niet hoe je het voor elkaar kan krijgen?

Mieke wil de leefomgeving van mensen beter laten aanpassen bij wie ze zijn en hoe ze willen leven.
Wanneer die omgeving past bij hun identiteit en leefstijl zullen ze zich prettiger voelen. Ze voelen zich beter op hun gemak, zijn meer ontspannen en ervaren minder stress.

 “Het verhaal van mijn klanten vormt altijd het uitgangspunt van mijn ontwerpen. Alleen zo kan ik ervoor zorgen hun nieuwe interieur precies past bij wie ze zijn en hoe ze willen wonen. Daardoor voelen ze zich in hun eigen huis of werkruimte beter op hun gemak en kunnen ze er echt zichzelf zijn en uiteindelijk ook beter functioneren.”

Voor Mieke vormt de communicatie met de klant de basis van het succes.  In de eerste fase van de samenwerking wordt uitgebreid stil gestaan bij wie de klant is, hoe zij willen leven en wonen en wat hun behoeftes en wensen zijn. Pas als dat goed in kaart gebracht is, is er voldoende informatie om het ontwerpproces in te gaan.
Met deze persoonlijke werkwijze heeft Mieke in de loop van de vele jaren dat zij als interieur- professional werkt veel succes en waardering van klanten gekregen.


Een opdrachtgever na de verbouwing van hun zolder tot slaapkamer

"Wat ons erg in Mieke aansprak is dat ze zich in onze leefwereld kon verplaatsen zodat het resultaat van de verbouwing goed aansluit bij onze sfeer en wensen. Ze heeft de verbouwing intensief begeleid, waarbij haar ervaring en deskundigheid van grote waarde was."
Bekijk hier het resultaat

 


Mieke van Pijpen Interieur-architectuur is in 2003 van start gegaan als Mieke van Pijpen interieuradvies. Na een onderwijscarrière, begint ze in dat jaar haar eigen ontwerpbureau. Zowel voor particuliere als zakelijke opdrachtgevers ontwerpt en realiseert zij interieurs die zich kenmerken door een intrigerende balans tussen functionaliteit en esthetiek en passend bij de identiteit van de opdrachtgever. In 2013 studeert zij af als Master of Interior Architecture (MIA) aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en veranderd, als geregistreerd interieur-architect de naam van haar bureau in Mieke van Pijpen interieur-architectuur. Lesgeven blijft haar inspireren en haar professionaliteit versterken. Tot 2020 blijft zij verbonden aan verschillende opleidingsinstituten binnen de interieurbranche.