Waar vind ik inspiratie?

Deze maand kun je er niet omheen, oktober is woonmaand! Is het je al opgevallen? In veel kranten en bladen wordt er aandacht aan besteed. Wat zijn de nieuwste ontwerpen en wat zijn de trends: je leest er alles over.

Nu de dagen weer korter worden, zullen we weer meer binnenshuis zijn. We worden weer geconfronteerd met ons interieur en onze wensen (die er natuurlijk nog steeds zijn).
Dus heb je, nu de herfst zich aandient, weer zin in wat interieur- inspiratie?
Voor deze blog heb ik een selectie gemaakt van wat ik tegen kwam in de media.
Wie weet zit er wat voor je bij!

Deens design:
In een artikel over Deens design kun je lezen waarom we de meubels van het merk Hay zo graag in ons huis willen hebben. Maar ook wat de 10 Deense design classics  zijn.

Wat me aansprak in het artikel is de Deense uitspraak: “Home is something you do, not have”.  Bezig zijn met je huis om je er gewoonweg happy in te voelen is niet iets statisch wat op een gegeven moment klaar is. Het is geen bouwpakket wat je in elkaar zet. Het is een continu proces waar je telkens weer iets in wil veranderen. Gewoon omdat je zelf ook verandert. En je omgeving verandert daarom mee. Vaak wordt de invloed van de omgeving op je welbevinden onderschat. Door aandacht te besteden aan je omgeving wordt deze plek mooier en dat zie je.  Niet alleen door het te doen, voel je je er lekker bij maar ook door het resultaat. Een plek die bij je past en waar je je helemaal kunt ontspannen en nieuwe energie kunt opdoen.

Hier kun je het artikel terugvinden.

Wat in ieder geval niet meer weg te denken is in het interieur en helemaal terug van weggeweest: grote planten! Niet de kleine hangpotjes of de goeie ouwe cactussen maar echt grote planten horen er weer helemaal bij!
Planten in je interieur zijn makkelijk te plaatsen, goedkoop en last but not least gezond voor het binnenklimaat. En in een fraaie pot geschikt voor binnen kan het een prachtig object in je woning worden. Of door er een paar bij elkaar te zetten, is een saaie hoek  op te vrolijken en creëer je, behalve een ware jungle, ook een fraaie roomdivider.


In mijn werk als interieur-architect ben ik altijd bezig om voor mijn opdrachtgevers een echt thuis te creëren. Thuis met een hoofdletter. Een plek waar je helemaal jezelf kan zijn . Een plek waar je altijd naar terug wil keren omdat je daar hoort.
Met alle aandacht voor het thema WONEN kwam ik ook een lofzang tegen over ons THUIS gevoel geschreven door schrijver en filosoof Pieter Hoexum.
Zijn aanleiding voor dit artikel werd ingegeven door de bordjes HOME die hij zo veel zag staan, vooral in nieuwbouwwijken viel het hem op dat bewoners expliciet laten zien dat hun huis toch echt een HOME voor ze is. Maar waar komt toch die drang vandaan zo’n truttig bordje voor je raam te zetten?“van buitenaf gezien is een huis vooral een dak boven je hoofd: veiligheid en beschutting. Voor de bewoner, voor degenen die thuis zijn, is het een honk, een anker. Zonder zouden ze zich verloren voelen. Een huis biedt houvast en zekerheid. Thuis is het begin- en eindpunt van alle verkenningen, en het middelpunt. Thuis fungeert als ‘poolster’, als oriëntatiepunt: als je je afvraagt waar je bent, dan bedoel je: waar bevind ik me ten opzichte van mijn thuis? Dat je een thuis hebt, wil niet zeggen dat je altijd thuis blijft, integendeel: je kunt eropuit gaan en weer thuiskomen. Maar zonder thuis zweef je doelloos rond, met een thuis ben je werkelijk onderweg, heb je een bestemming. Geef me een thuis en ik kan de wereld overreizen……..”

Het hele artikel lezen?

Voel je je geïnspireerd door deze blog en wil je graag je interieurwensen uitvoeren? Maar weet je niet waar te beginnen?
Gun jezelf een creatief sparringpartner en neem hier contact op voor een GRATIS Oriëntatie- & Advies gesprek!