Ook meer Rust en Ruimte in je huis?

De zomer beginnen we alweer aardig achter ons te laten. De vakanties zijn voorbij en de stad is weer in volle actie.

Met herinneringen aan een heerlijke tijd in mijn eigen stad en in het buitenland, pakken we met elkaar de draad weer op.  Vakantie in je eigen stad heeft een bijzonder dimensie heb ik ervaren. Terugkijkend genoot ik vooral van de stilte die over de stad neerdaalt. Door de rust op straat; doordat de hectiek is verdwenen, lijkt het of iedereen zich langzamer beweegt. Alles staat in een soort slow stand. 

Doordat ik meer tijd heb en neem voor de wereld om mij heen, ervaar ik de zomer vooral als een tijd om even afstand te nemen, weer ruimte te ervaren en inspiratie op te doen.

Behalve in het Utrechtse lagen mijn inspiratieplekken deze zomer vooral in Amerika waar ik blij werd van de onmetelijke ruimte in het land, de prachtige natuur, de bijzondere victoriaanse huizen in San Francisco. En natuurlijk  de indrukwekkende, door de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright ontworpen huizen, die ik bezocht heb.

Met het zien van al dat moois voel ik me weer opgeladen en vol energie.

Ik was nog maar een paar dagen thuis of ik kwam een kennis tegen die me vroeg: ik voel me heerlijk uitgerust en heb tijdens mijn vakantie genoten van het buiten zijn en de ruimte om me heen. Hoe kan in mijn EIGEN huis meer rust en ruimte creëren?

In mijn werk als interieur-architect is een van mijn doelen om ruimte te creëren binnen een ruimte. De ervaring van ruimte geeft rust. Ons huis is onze basis. Wonen is een basisbehoefte te vergelijken met eten. We spenderen er veel tijd en aandacht aan om het helemaal aan te laten sluiten bij onze behoeften. Zodat we rust vinden in ons huis en ons echt thuis voelen.

Om rust en ruimte te voelen in je huis, is het natuurlijk belangrijk dat je helder hebt wat jouw unieke wensen zijn. Een interieur op basis van jouw architectonisch DNA geeft je een plek waar jij je helemaal op je gemak zult voelen.

Maar daarmee ben je er nog niet!

Want ook al weet je je persoonlijke wensen dan nog zijn er een aantal belangrijke tips waarmee je rekening kan houden bij de inrichting van jouw interieur met als doel om rust en ruimte te creëren. Een gevoel wat je associeert met een inspirerende vakantie-ervaring.

Tip 1:

Voor een nieuw gevoel in je kamer kan het genoeg zijn om wat meubels te verschuiven. Zet de stoel die al zo lang op dezelfde  plek staat, eens ergens anders. Maar let er op dat je een looppad vrij houdt. Maak een pad tussen de keuken, de zithoek en het entree vanuit de hal. De manier waarop je beweegt in je kamer moet logisch voelen.

Tip 2:

Plaats de meubels niet te dicht bij elkaar of te dicht tegen de muur. Zet zoveel mogelijke de meubels in de ruimte. De meubels komen beter tot hun recht en jij kunt  er beter rondom bewegen. De stoelen aan de eettafel hebben 90 tot 100  cm nodig om naar achteren te kunnen schuiven wil je er ook nog achter langs kunnen lopen.

Tip 3:

Wanneer je een grote woonkamer hebt, zou je je bank met één of twee fauteuils op een groot karpet midden in de ruimte kunnen zetten. Je creëert als het ware een eiland in je woonkamer. Dit geeft een enorm ruimte gevoel. Met een haard in de kamer kan je het eiland richting haard plaatsen, maar dat hoeft niet.

 Tip 4:

Bij een kleine ruimte geldt: niet te veel meubels en liever een enkele grote dan veel kleine. Dat oogt heel druk en maakt de kamer kleiner.Als laatste tip:  kijk behalve de grootte van de meubels ook naar de hoogteverschillen in je kamer. Alle meubels op 1 hoogte geeft een vlak, wat saai effect. Kleurvlakken of kamerhoge gordijnen kunnen daarbij helpen. Speel er mee!

Kom je er zelf niet uit, wil je meer met je interieur en zou je graag eens sparren met een creatieve woonprofessional?

Neem hier contact op voor een GRATIS Oriëntatie- & Adviesgesprek!