Hoe tijdgebrek je -als single- je ideale huis oplevert!

Wanneer je samen de beslissing hebt genomen dat je een huis gaat kopen of verbouwen zijn er veel beslissingen te nemen. Van te voren overzie je vaak niet wat er allemaal op je af komt. Maar gelukkig heb je elkaar om de taken te verdelen en om gezamenlijk de keuzes te maken.

Wanneer je als single een huis wilt kopen én inrichten zul je, naast in de meeste gevallen een drukke baan die al je aandacht op eist, ook  alle beslissingen hierover zelf moeten nemen. Het gevolg is dat wat een leuke, spannende tijd is vaak door KEUZESTRESS niet meer als leuk ervaren wordt.


Een jaar geleden ontmoette ik Marion, 38 jaar en kort daarvoor de trotse eigenaar van een bijzondere woning geworden. Ze had een superbaan in de IT, ze was single en woonde alleen. Ze vertelde dat het alleen kopen van een woning leuk, spannend en niet altijd makkelijk was geweest. En ook met de inrichting had ze enorm geworsteld.

Onder tijdsdruk had ze keuzes gemaakt waar ze achteraf toch wat twijfels bij had. Op mijn vraag of het huis al helemaal is zoals ze zich dat had voorgesteld, antwoordde ze: 'nee, nog lang niet, dat gaat nog wel even duren, jammer genoeg, het blijft lastig om alleen al die keuzes te maken. De nieuwe badkamer met bijkomende verbouwing heb ik maar uitgesteld, dat gaat me nu niet lukken alleen'. 

Dat was het moment waarop Marion mijn hulp inriep. Haar baan eiste weer alle aandacht op en haar huis en de inrichting er van was gewoon nog niet af. Ze had last van keuze stress en vroeg me haar te helpen.

Bij het inrichten van een nieuwe woning komt er ontzettend veel op je af. Over eindeloos veel issues moet je nadenken wat je zou willen. Je gaat er informatie over opzoeken en naar showrooms voordat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Of het nu gaat over het ontwerp voor de nieuwe keuken, de kleur van de tegels in de badkamer of wel of geen uitbouw in de nieuwe woning.

Wanneer je samen een woning wilt kopen ben je elkaars sparringpartner. Je gaat eindeloos brainstormen over wat je alle twee mooi vindt. Je gaat samen het creatieproces in en geruime tijd is het gespreksonderwerp hetzelfde: hoe gaat jullie droomhuis er uit zien?


Voor een single ligt dat anders. Een gesprekspartner is niet altijd direct voor handen. Wil je als single niet weer alleen een showroom bezoeken, dan zul je een vriend(in) of goeie bekende bereid moeten vinden om een middag over tegels te sparren.

Ook Marion had een keer een goeie vriendin gevraagd mee te gaan. Maar gaande weg bleek dat de vriendin toch een andere smaak had en al snel haar keuze had gemaakt als of het háár nieuwe huis zou zijn. Het resultaat was dat Marion toch niet echt tevreden was over haar keuze.

Niet alleen als single is de hulp van een onafhankelijke sparringpartner goud waard. Het scheelt veel tijd, voorkomt verkeerde beslissingen en zelfs fouten en last but nog least: het scheelt vooral veel stress.
Want het verhuizen en je droominterieur realiseren moet gewoon leuk en spannend zijn!

Wil je meer weten over hoe je keuzestress kunt voorkomen ?
Met een Oriëntatie- en Advies gesprek help ik je snel de eerste stap zetten.

 


PS Natuurlijk mogen ook stellen reageren!