Geheim 3: weet je eigenlijk wel wat je wilt?

Wil je verbouwen, maar weet je niet wat je wilt en waar te beginnen?
Ik vertel je graag mijn 3e geheim voor een verbouwing zonder stress en hoe je het interieur krijgt wat je écht wilt!

Een verbouwing begint bij dromen. Het klinkt zo simpel, maar het eerste geheim dat ik met je deelde over hoe je kunt verbouwen zonder stress begint echt daar.

Het geheim is dat je hier ook écht de tijd voor neemt, zonder je nog te laten belemmeren door de realiteit. Meer hierover kun je lezen in deel 1 van ‘3 geheimen om te verbouwen zonder stress’.

In mijn vorige blog schreef ik over je persoonlijk architectonisch DNA. Door dit in kaart te brengen word je je bewust van je identiteit in relatie tot wonen.

Van klanten hoor ik vaak dat ze het moeilijk vinden om te kiezen. De mogelijkheden zijn zo immens dat het eerder verlammend werkt dan inspirerend. Ze raken gefrustreerd, stellen de beslissing uit en er verandert niets in hun huis. Herkenbaar? Je wilt wel, maar weet niet wat bij jou past en wat er allemaal mogelijk is.
Het hoeft niet zo te gaan wanneer je de juiste stappen neemt!

Mijn 3e geheim is: Weet wat je wilt en kies wat bij je past!

Dat scheelt veel tijd en stress.

Onlangs werd ik benaderd door een jong stel dat net hun eerste huis had gekocht. Helemaal blij en enthousiast over een verbouwing die de woning hun perfecte love-nest moet maken. Ze vroegen me om hun nog vage plannen te tekenen en te adviseren bij het maken van alle keuzes waar ze voor stonden.

Hun bezoeken aan een aantal showrooms vroegen vooral veel tijd en energie. Het bracht ze niet verder en leverde vooral verwarring op. En de dag waarop ze de sleutel kregen kwam al snel in zicht. Eigenlijk wisten ze niet meer wat  ze wilden en konden ze ook geen keuzes meer maken. En dat kost tijd – en stress!

Om je energie en tijd te besparen is het belangrijk dat je goed helder hebt wat je wilt en wat bij jou persoon en leefstijl past. Pas dan kunt je gericht kiezen!

Om een goede basis te leggen voor het maken van keuzes, plan ik met een nieuwe klant een inspiratiesessie.
In deze exclusieve sessie staan jouw wensen centraal en wordt een plan gemaakt voor het creëren én realiseren van je nieuwe interieur. Al je dromen, wensen en verlangens samen in je architectonisch DNA komen aan bod en worden de blauwdruk voor de verbouwing.

Er wordt een Plan van Aanpak gemaakt om je wensen te gaan realiseren. Het resultaat is dat je weet wat je wilt, welke stappen je moet zetten en je  je vol inspiratie en zelfvertrouwen voelt. Er kan nu snel resultaat geboekt gaan worden.

De reactie die ik ontving na de VIP-Creatie dag met het jonge stel:

"Na het kopen van ons huis en de giga verbouwing die er aan vastkleeft tastte ik volledig in het duister. Er komt veel op je af tijdens zo'n verbouwing en door het (vaak) teveel aan (goedbedoeld) advies van je omgeving stuitte ik eerder meer op vraagtekens dan op antwoorden. Beiden fulltime aan het werk, dus vrij weinig extra tijd om je hier goed in te verdiepen.

Mieke benaderde onze verbouwing vanuit een voor mij geheel nieuw perspectief. Door visualisatie oefeningen en opdrachtjes gingen we nu ineens heel open de verbouwing in, zonder meteen praktisch te worden.

Door de Inspiratiesessie kwamen wij ook van elkaar ideeën te weten die wij al eerder besproken hadden, maar nooit echt vorm kregen.

Na een paar uur wensen te onderzoeken, ideeën ventileren, brainstormen en schuiven hebben wij een nog betere start gemaakt met de verbouwing dan ik eerst voor ogen had. Het geeft daarnaast ook een rustig gevoel en vertrouwen dat het goed gaat komen. Ik kan het een ieder aanbevelen "

Wil je meer weten over de Inspiratiesessie?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag verder!